Kларинет/Стварање личне нототеке, дискотеке, фонотеке

Извор: Викикњиге
Део учења кларинета је и сакупљање музичке литературе и стварање личне музичке библиотеке.
Временом, музичари стварају богату музичку колекцију потребних CD-ова.

Већ на почетку ове књиге, у поглављу Где се све учи музика?, као и у првој свесци моје школе Учим кларинет, већ је речено да је учење музике, кларинета дугогодишњи процес и да се не одвија само у музичкој школи.

Ученику музике су доступне огромне ризнице знања као што су: библиотеке, дискотеке, фонотеке, ТВ, радио, интернет, концерти и др.[1]

Стварање музичке библиотеке, дискотеке и фонотеке[уреди]

За свеукупни развој музичке личности још од раних–почетних дана учења кларинета, неопходно је да постепено почнете да стварате своју музичку библиотеку, дискотеку, бидиотеку и фонотеку где ће вам бити у сваком моменту доступне све потребне информације, знања и новине из музике.

Ту ћете држати своје ноте (разне школе и комаде за кларинет), музичке уџбенике, разне лексиконе и музичке речнике, музичке часописе, слике, исечке из новина и музичке критике.

Набављајући CD-ове, плоче, касете, видео траке и видео снимке са интернета, водите рачуна да то буду вредна дела за ваш инструмент, али не само за њега, већ набављајте и слушајте и оркестарску и вокалну музику – јер све то доприноси ширењу ваших видика и вашег знања — вашем музичком сазревању.[1]

Литература[уреди]

Референце[уреди]

Види још[уреди]