Кувар:Лажно пиле

Извор: Викикњиге
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Потребно је
1 пиле до 1,5 кг. 300 гр. телетине или јунетине, 250 гр. печурака, 1 кришка хлеба, мало млека, 2 јаја, со, бибер, сецкан першун. Мало сланине, качкаваља по укусу.

Пиле расећи од врата до репа преко груди. Пажљиво скидати кожу од меса али пазити да се не пресече. Оба крила оставити на кожи као и оба батака. Исечена кожа са крилима и батацима се остави на дасци.

Месо које се налази на костима одвојити оштрим ножем па га заједно са телетином или јунетином самлети на машини за млевење меса. Млевеном месу додати ситно исецкане печурке, натопљену кришку хлеба у млеку, 2 цела јајета, со, бибер, першун. Замесити масу као за фаширане. Ко воли може да дода и ситно сецкане сланине или шунке и на коцкице исеценог качкаваља. Масу ставити на раширену кожу, спојити је и зашити концем. Формирати као пиле. Припремљено пиле намазати са машћу или уљем, ставити у посуду, налити са мало воде, покрити фолијом и ставити у рерну. Пред крај скинути фолију да би кожа поруменела. Мало прохлађено лажно пиле сећи на танке шните.

Овај рецепт је изворно преузет из кувара Мирини рецепти уз дозволу.