Кувар:Индијанско село торта

Извор: Викикњиге

300 гр. сецканих ораха ставити у добро подмазан плех и посути брашном. Одозго нарендати мало путера. Умутити 10 беланаца са 10 кашика шећера, додати 6 кашика брашна и 1 кашичицу прашка за пециво. Сипати преко ораха и испећи кору.

Фил:

Скувати 6 пудинга од ваниле у 1 л. млека. Умутити 10 жуманаца са 10 кашика шећера у праху. Умутити 375 гр. путера (један ипо) са 200 гр. шећера у праху па саставити са умућеним жуманцима. У то додавати кашику по кашику охладеног пудинга уз стално мешање. Добијени крем поделити на 2 дела. Један део остаје жут а у други додати 150 гр. отопљене чоколаде и 200 гр. еурокрема.

Печену кору извадити из плеха и ставити на тацну са орасима на горе. Узети 20 корнета за сладолед и сваки наизменично пунити жутим и чоколадним филом (кашичица жутог па кашичица чоколадног фила док се корнети не напуне. Остатак фила помешати и премазати кору одозго и са стране. Корнете поређати по целој торти (забадати у кору) . 3-4 кесице шлага или пола литре слатке павлаке умутити и шприцем га убацивати измеду корнета тако да врхови корнета вире из шлага. Врхове корнета можете прелити са чоколадом.

Овај рецепт је изворно преузет из кувара Мирини рецепти уз дозволу.