Водич за Пајтон 2.6/Предњи део

Извор: Викикњиге
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Сви примери Пајтон изворног кода у овом водичу су у јавном домену. Због тога га можете изменити и променити му лиценцу којом год лиценцом желите. Како очекујете да научите програмирање, GNU Лиценца слободне документације би захтевала да задржите све програме који су изведени из изворног кода у овом водичу под том лиценцом. Како је пајтон изворни код додељен јавности, тај захтев је одбачен.

Овај водич је оригинално написан у Латексу и био је доступан на: http://www.honors.montana.edu/~jjc/easytut/. Премештен је овде зато што се други сервер гаси и који је прочитан најмање десет пута дневно. Овај документ је доступан као Латекс, HTML, PDF, и Постскрипт. Идите на http://jjc.freeshell.org/easytut/ (Такође можете да пробате http://web.archive.org/web/*/http://www.honors.montana.edu/~jjc/easytut/ или http://www.geocities.com/jrincayc/easytut.tar.gz ) да видите све ове форме. Овде је такође верзија овога на Корејском, Шпанском, Италијанском и Грчком језику у фајлу.


Водич за Пајтон је водич направњен као увод у Пајтон програмски језик. Овај водич је за оне без програмерског искуства.

Ако сте програмирали у другим језицима препоручујем Пајтон водич за програмере написан од стране Гвидо ван Росима.

Ако имате било каква питања или коментаре користите страницу за дискусије или Водич за Пајтон 2.6/Аутори за контакт информације аутора. Добродошла су сва питања и коментари везана за овај водич. Пробаћу да одговорим на сва питања најбоље што могу.

Похвале иду Џејмсу А. Брауну за писање већине информација за Windows инсталације. Такође хвала Елизабети Колијати за довољно жаљења :) за оригинални водич (који је скоро бескористан за оне који нију програмери), за корекције, и за много идеја и коментара. Похвала Џоу Опегарду за писање скоро свих искустава. Хвала свима онима које сам прескочио.

Други извори[уреди]

Погледајте такође изворе Крај за неке коментаре.

Шаблон:Водич за Пајтон 2.6/Navigation