Пређи на садржај

Аутокед/Продужавање објекта ("Extend")

Извор: Викикњиге

Команда Extend служи за продужавање линија, или разних елемената који се цртају, тако да се елементи који се цртају на радној површини могу додирнути тј. спојити. Код покретања команде прво је потребно одредити линије или објекте до којих хоћемо да продужавамо наше линије или објекте.

Покретање Команде[уреди]

Опција Extend може да се активира на два најбржа и најлакша начина:

  1. Куцањем у командној линији Extend
  2. Може се покренути и преко Home панела који се налази у горњем левом углу , где се опција налази у падајућем менију заједно са опцијом Trim.

Kоришћење[уреди]

Пре него што се уопште покрене опција Extend, треба нацртати два елемента или више елемената који се спајају, ти елементи се цртају помоћу опције Line. Када се два елемента или линије нацртају, креће се са употребом опције Extend, прво се обележава тј. кликне се на линију до које се треба продужити друга линија или елемент, онда се после тога кликом на другу линију или неки други елемент извршава продужавање линије или елемента тј. спајање са другом линијом. Како функционише опција Extend , приказано је у датом видеу, а на сликама је приказано како је изгледао цртеж пре употребе опције Extend, и како изгледа цртеж кад се употреби опција Extend.[1]


Спољашње везе[уреди]

Референце[уреди]